Anzeige AZR-T1-englishTV-468x60 R8

Sky House by Julia Jamrozik and Coryn Kempster

Projects (e)

Negotiating the steep topography of a lake-side site, this holiday house consists of two volumes stacked on one another. The lower volume nestles into the landscape so that it is barely visible as one first approaches the house. The upper volume rests on the lower one and on a concrete pier to form both a bridge and a cantilever. This massing strategy allows for increased access and permeability of the site and emphasizes the charged relationship between the building and the ground.

The upper volume contains living spaces and opens up towards the lake while the lower volume is more enclosed and houses bedrooms. Responding to the need for accessibility for guests with disabilities, as well as thinking of the clients’ ability to use the building far into the future, a study/bedroom and accessible bathroom are provided on the main level. The roof of the lower bar becomes a terrace allowing elevated views and a direct connection to the living spaces.

The factory-inspired skylights are rotated to admit north light without heat gain while orienting the solar panels due south so the house can generate all of its own power. The combination of vertical skylights and a fully glazed south-facing facade result in a generously daylit interior. A covered walkway shades the main wall of glass from summer sun while admitting lower winter sun to passively heat the dark-dyed concrete floor.

Simple, low-maintenance, long-life materials are used on the facade, including a reflective standing seam metal roof and a lapped heat-treated (petrified) wood cladding, while the interior is lined with formaldehyde-free plywood. Playful elements are placed throughout from a glazed brick socle for the wood stove, to scattered colourful coat-hooks and a custom undercroft swing-bench.

Julia Jamrozik and Coryn Kempster are Canadian designers, artists and educators who have collaborated since 2003. They endeavour to create spaces, objects and situations that interrupt the ordinary in critically engaging and playful ways.

www.ck-jj.com

Stoney Lake, Ontario, Canada
290 m2 / 3,100 SF
Completed October 2017

Designers: Julia Jamrozik and Coryn Kempster
General Contractor: Timberline Custom Homes
Structural Engineer: Jim Thomson
Landscape Design: Gray Landscape Construction
Photographer: Doublespace Photography


Anzeige AZ-GC1-728x250 GAS

Von außen wirkt das Gebäude mit der asymmetrischen Dachkonstruktion schlicht, natürlich und bodenständig. Foto: Alnatura, Olaf Wiechers/Troldtekt.

Design+Oberfläche

Individuelles Küchenmöbel made by MCR. Der Aristokrat mit floralen Elementen aus der Designlinie n’stee.

Menschen

Die in Doppeldeckung verlegten kleinformatigen Cedral Dach- und Fassadenplatten umschließen Doppelsatteldach und Fassaden des Bio-Passivhauses in der Fränkischen Schweiz. Foto: Herbert Bucher

Dach

Geöffnete Nischentüren lassen sich optisch unauffällig in die Wand integrieren. Foto: Schörghuber

Türen+Tore

Rathaus der Zukunft mg+ von slapa oberholz pszczulny sop architekten

Projekte (d)

Im C2C Lab wird eine gesunde und kreislauffähige Gestaltung mit positivem Fußabdruck an konkreten Beispielen wie dem System 2000 eco von Strähle erlebbar. Foto: Cradle to Cradle e.V.

Innenausbau

Dank des standardisierten, sich wiederholenden Montageprozesses waren die Öffnungen bereits nach zehn Arbeitstagen komplett geschlossen, sodass mit den Innenarbeiten begonnen werden konnte. Parallel dazu wurden die Lichtbänder bauseitig umlaufend gedämmt und zum Schluss Eindeckrahmen und Abdeckbleche montiert. Diese garantieren eine dauerhaft zuverlässige Wind- und Regendichtheit. Fotos: Velux

Dach

Fotograf: Przemysław Niecki Pion Studio

Einrichtung

EPS-Flachdach-Dämmplatte und integrierter Leckageortungsfunktion

Wärmedämmung

Quelle: ClipDealer

Planung

LÄRCHE Breitdiele von mafi. Foto: Maurizio Marcato / mafi

Innenausbau

Neugestalteter Parkplatz vor dem Buerotrakt Foto: Dietmar Strauss

Projekte (d)

Das breite Produktportfolio von Kusch+Co ermöglicht eine durchgängige und stimmige Möblierung im Campus Charité Mitte, Bettenhaus. Der warme Holzton Esche Cognac findet sich in den unterschiedlichsten Räumen und Einrichtungssegmenten wieder. Foto: Kusch+Co, Anke Müllerklein

Einrichtung

Anzeige AZ-C1a-300x250 R8

Anzeige AZ-C1b-300x600 R8
Cookies erleichtern die Bereitstellung unserer Dienste. Mit der Nutzung unserer Dienste erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies verwenden.
Weitere Informationen Ok Ablehnen